5% sleva pro registrované zákazníky? Máme ji pro vás připravenou! Týká se všech našich vín a balíčků v ceně do 700 Kč, vyjma již zlevněných v aktuálních akcích.

GAJA Barbaresco DOCG 2019

Komplexní klasika od starého mistra Nebbiolo Angelo GAJA z Piemontu. Ve vůni cedr, švestka, červené ovoce a trocha vůně růže. Vyvážená, kořenitá chuť, třísloviny pevné a závěr jemný a dlouhý. Tento svalnatý monument červeného vína rozhodně potřebuje ještě pár let zrání v lahvi, s trochou trpělivosti se promění v čistou eleganci. 

"Barbaresco 2019 od Gaja je nádherné. Světlé a ostré, s báječnou rovnováhou, ročník 2019 zachycuje vše nejlepší, co tento obtížný ročník mohl nabídnout. Gaja nelahvovala žádné jiné Barbaresco crus, místo toho se rozhodla pro toto plnění použít ty nejlepší šarže. Toto rozhodnutí se vyplatilo v roce 2019, který překypuje vzrušením. Už jen vůně jsou podmanivé. Jasné kyseliny dodávají vínu nádherně výrazné ovoce." FALSTAFF

"Vůně minerálů, hořké čokolády, lesních jahod, syrových vlašských ořechů, pomerančové kůry a růží. Středně plné až plné, s vláčnými a velmi křídovými tříslovinami. Na patře spousta ovoce s jemným, svěžím a minerálním závěrem. Čistý a lineární."JAMES SUCKLING

"Barbaresco 2019 je ve výsledku nápadné a krásné, s obrovskou hloubkou a jasností. Je to velkorysé víno s bohatou strukturou, množstvím živých kyselin, sladkých taninů a jasným jádrem primárního ovoce."WINE ADVOCATE

Můžeme doručit do:
16.10.2024
Možnosti doručení
Skladem (1 ks)
Kód: 964
7 999 Kč 6 610,74 Kč bez DPH
Kategorie: Vína
Barva: Červené
Odrůda: Nebbiolo
Zbytkový cukr: Suché
Obsah alkoholu: 14,00%
Oblast: Piemont
Ročník: 2019
Země: Itálie
Objem: 0,75
Uzávěr: Korek
Balení: Karton 6 ks

- Luca Gardini: 95 points

- Wine Advocate: 96 points

- Wine Spectator : 96 points

- James Suckling: 97 points

- Wine Enthusiast: 97 points

 

 

Rozbor vína: 

Grape Variety: Nebbiolo 100%
Cultivation: conventional
Expansion: barrique and large wooden barrel
Filtration: yes
Alcohol content: 14,00 % vol
Closure: natural cork
Serving temperature: 18-20 °C
Storage potential: 2045+
Allergens: contains sulphites

Párování s jídlem:

  • Hovězí steak s pepřovou omáčkou.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: