Suché víno
Co je to suché víno?
Skutečný význam termínu „suché víno“ je ve skutečnosti zaměřen na složení vína. Suchá vína mají malý až žádný obsah zbytkového cukru. To znamená, že suchá vína obecně nejsou sladká vína. To neznamená, že tato vína nemohou mít nádech sladkosti. V celkovém chuťovém profilu vína hrají důležitou roli další složky ve složení vína, včetně taninů a obsahu alkoholu.
Suchá červená a bílá vína se vyrábí po celém světě od Francie po Jižní Ameriku a Spojené státy americké.
Zajímavé je, že výběr kvasinek také hraje významnou roli při určování, zda se víno ukáže jako suché nebo sladké. Je známo, že některé kmeny kvasinek konzumují více cukru než jiné, což vede k suššímu vínu. Podobně teplota, při které probíhá fermentace, může ovlivnit konečný obsah cukru ve víně, přičemž nižší teploty často vedou ke sladším vínům.
Přemýšlíte, že byste si koupili pár lahví suchého vína? U nás si jistě vyberete, specializujeme se jenom na SUCHÁ VÍNA!