5% sleva pro registrované zákazníky? Máme ji pro vás připravenou! Týká se všech našich vín a balíčků v ceně do 700 Kč, vyjma již zlevněných v aktuálních akcích.

Sassicaia 2013

"Sassicaia 2013 je prostě nádherná a kvalita udělala skok vpřed. Vůně a chutě jsou ještě preciznější a transparentnější, na patře je nádherná harmonie a nenucenost a jsou tu ještě jemnější a dokonalejší třísloviny." na tomto víně. Podle mého spoluhostitele byl ročník Priscilla Incisa Della Rocchetta 2013 „rekordním ročníkem pro Sassicaia.“ Carlo Paoli dodává: „jaro přišlo brzy, ale bez přebytečných věcí, léto začalo pomalu a bylo horké jen 20 dní a oni začali sklizeň Cabernet Sauvignon v polovině září. Všechno bylo pomalé, klidné a krásné." Rok 2013 je na začátku svého pitného okna a pije krásně, ale má před sebou ještě dlouhou dobu."DECANTER

"Báječná struktura pro Sassicaiu s mocnými, leštěnými, žvýkacími taniny a zralým, jemným ovocem. Aroma borůvky, černého rybízu, rozmarýnu a levandule. Plné tělo, jasná kyselina a pikantní závěr. Šťavnaté a živé. "JAMES SUCKLING

"Vůně červeného bobulového ovoce, cedru a lehkého koření vedou k této oslnivé červené. Živé patro je nabité jemností a přináší jasně červený rybíz, červenou malinu, bílý pepř a sekanou bylinku spolu s jasnou kyselinkou a pevnými, leštěnými taniny. Bezvadně vyvážené, je nabitý elegancí, energií a intenzitou, ale je stále mladý, takže mu dejte čas, aby se plně rozvinul.“WINE ENTHUSIAST


Můžeme doručit do:
26.7.2024
Možnosti doručení
Skladem (2 ks)
Kód: 912
13 999 Kč 11 569,42 Kč bez DPH
Kategorie: Vína
Barva: Červené
Odrůda: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Zbytkový cukr: Suché
Obsah alkoholu: 13,50%
Oblast: Toskánsko
Ročník: 2013
Země: Itálie
Objem: 0,75
Uzávěr: Korek

Hodnocení
Detaily vína
  • Wine Classics: Supertuscan
  • Grape Varieties: 80% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc
  • Cultivation: conventional
  • Expansion: 24 months 30/70 new/used barrique
  • Filtration: no
  • Closure: natural corks
  • Serving temperature: 18-20 °C
  • Alcohol content: 13,50 % vol
  • Storage potential: 2040+
  • Allergens: contains sulphites

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tenuta San Guido je výsledkem velmi dlouhé tradice a etického poselství předávaného z generace na generaci. V průběhu let vedly odhodlání a oddanost aktivitám společnosti k mnoha úspěchům: Sassicaia v odvětví vína, Razza Dormello Olgiata v chovu plnokrevných koní a Rifugio Faunistico Padule di Bolgheri na ochranu přírody a divoká zvěř.

Marchesi Incisa della Rocchetta patří mezi protagonisty italských dějin od raného středověku do úsvitu baroka a dále. Mario Incisa della Rocchetta se narodil v Římě v roce 1889 z piemontské rodiny. Při studiu zemědělství v Pise se u něj okamžitě vyvinul silný sklon k agronomii a již ve dvacátých letech snil o nalezení dokonalosti v zemědělství a respektu k zemi. Do Maremmy se přestěhoval na počátku čtyřicátých let, poté, co se v roce 1930 oženil s Clarice della Gheradesca, potomka jedné z nejstarších rodin v Toskánsku, rodiny hraběte Ugolina, o níž se zmiňuje Dante v Božské komedii. Marchese si okamžitě uvědomili, že to bude jeden z nejneobvyklejších biotypů ve středomořské Evropě a začali experimentovat s některými francouzskými odrůdami vinné révy. Dospěl k závěru, že Cabernet „má kytici, kterou hledal“, přestože je tak vzdálený toskánské a piemontské tradici Sangiovese a Nebbiolo. Tak díky prvním roubům, které dostal od vévodů Salviati z Migliarina (poblíž Pisy) na počátku 40. let 20. století, a vysadil první vinici Cabernet Sauvignon v kopcích, které se mírně svažují od pevnosti Castiglioncello k moři. Ve skutečnosti víme, že kromě Cabernetu (Sauvignon a Franc) byla odrůda hroznů použitá při první výsadbě různorodá a sahala od Canaiolo přes Ciliegiolo až po bílé hrozny. Hromadná selekce, zaměřená na výhradní použití Cabernet Sauvignon, proběhla teprve nedávno, mezi lety 1960 a 1968.

Od roku 1945 do roku 1967 zůstala Sassicaia (hlavní víno vinařství Tenuta San Guido) přísně soukromým produktem, vyhrazeným výhradně pro rodinu a přátele. Jako první se na trhu objevil ročník 1968.

 

„Tenuta San Guido je pro mě kulturním a přírodním dědictvím, které je třeba zachovat a předat dalším generacím. Tady mám pocit, jako by čas nikdy neuplynul, ale nic nestálo, všechno je živé“ Priscilla Incisa